kulturmejan

Butiken

Kulturmejan är en av sveriges mest välsorterade ekologiska färgbutiker med ett brett sortiment av såväl traditionella som moderna naturvänliga färger. Här finns också ekologiska tyger, skönhetsprodukter och en hel del annat som också är tillverkat på ett skonsamt sätt.

Kulturmejans ekologiska butik öppnades för att vara en plats för människor som söker produkter, information och idéer till sina hus och sig själva, som är såväl inspirerande, kreativa och nytänkande som traditionella och "gammaldags".

Kulturmejan vill inspirera människor att påverka sin miljö och välja ett miljövänligare och resurssnålare alternativ till sitt byggande och skapande. Kulturmejan hjälper också till att hitta produkter och kanaler som är ett alternativ till det "vanliga" byggandet.

 

Övriga färgprodukter:
Emulsionsfärg, målarkalk, tempera, silikatfärg, oljor, lacker, tjäror, pigment, schellack, linoljekitt, rengöringsprodukter, penslar och konstnärsfärg och mycket annat...

Övriga färgleverantörer

kulturmejan

Produkterna

Traditionell äkta linoljefärg:
Lin är en mycket gammal kulturväxt som endast växer i tempererade klimatzoner. Området kring Östersjön har idealiska odlingsbetingelser för en högkvalitativ produkt. Linoljan Ottoson använder är odlad och pressad i södra Sverige.
Linolja har en unik egenskap, nämligen att den genom reaktion med luftens syre oxiderar och förvandlas från flytande form till fast materia. Linoljefärgen kan användas både för utomhus-inhomhus bruk. 

Av Jord:
Färg i påse är en torr färgmix som du enkelt blandar en ekologisk och lättmålad äggoljetempera hemma. Du behöver inga förkunskaper. Färgen innehåller endast ägg, linolja, vatten och färg i påse (jord- och mineralpigment). Inget mer. Färg i påse ger vackra och levande ytor som reflekterar ljuset på ett magiskt sätt. Färg i påse ger också ett gott samvete både för din egen hälsa och för miljön.

Äkta slamfärg:
Äkta Falu Rödfärg innehåller pigment från Falu gruvas mineralisering. Av kopparfattig malm, som vittrat under århundraden, bildas
"rödmull", som förutom koppar innehåller en sällsynt sammansättning av järnockra, kiselsyra och zink. Resultatet är en färg med vacker matt yta med grova kiselsyrakristaller som bryter och reflekterar ljusets strålar. I varmt kvällsljus blir den röda färgen intensiv, nästan självlysande. Pigmentet är också mycket ljusstabilt, du kan hitta ett hus som inte målats på 100 år och de få pigmentkorn som finns kvar är fortfarande lika röda och fina.

Skönhet och för hemmet:
Vi erbjuder ett unikt sortiment utav : Lagrade olivtvålar, skrubbstenar, vackra tvålkoppar, flytande tvål utan tillsatser, åsnemjölkstvål, ekologisk mandelolja, tvättmedel, rengöringmedel mm."

Terra Midi: 

Terra Midis tvålar i form av Gåsägg® är mycket omtyckta på grund av de underbara dofterna, de fina ingredienserna och den vackra formen.

Kulturmejan AB, G:a Mejeriet Häradsvägen 25, 269 74 Västra Karup Mobil: 070-275 29 17 Mail:info@kulturmejan.se